VIDs do not change

If you have trouble with PHC you can ask and hope for help here.
Post Reply [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Daniel_le_Rouge
Posts: 3
Joined: Sun 15. Mar 2009, 00:07
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

VIDs do not change

Post by Daniel_le_Rouge » Sun 15. Mar 2009, 00:14

Hi!

I installed PHC tool sucessfully, so that I can read out the VID values and installed the GUI as well.

But when I want to change the values, nothing happens. The real values won't change even when it is just one unit (see attached screenshot).

What can I do to configure it correctly?

Thanks! Daniel

PS: It's an Intel Core 2 processor in a Fujitsu-Siemens Amilo Pi 2530 notebook.
Attachments
phc-tool.jpg
(76.8 KiB) Downloaded 3004 times

the-fallen
Administrator
Posts: 346
Joined: Wed 9. Jul 2008, 19:57
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: VIDs do not change

Post by the-fallen » Wed 18. Mar 2009, 12:02

Hmm,

did you tried only changing the VID of the lowest frequency?

If you change VIDs for other frequencies, too and then change to this frequency manually what happens then?

You are not able to set a lower VID than the lowest default one on a Core2 CPU. Its somehow hardware-fixed.
Maybe/hopefully you are just irritated by that and did not tried to set VIDs for higher frequencies.

Daniel_le_Rouge
Posts: 3
Joined: Sun 15. Mar 2009, 00:07
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: VIDs do not change

Post by Daniel_le_Rouge » Wed 18. Mar 2009, 18:36

Hi!

Thanks for your answer! I have only changed the VID of the lowest frequency which didn't work out.

Now I tried it for the other frequencies (my notebook has only 1500 Mhz and 1000 Mhz). It worked without any problem. Seems that you're right and the default VID of the lowest frequency fixes the minimum of the VID for the others.

Thanks again for your help. It doesn't solve my saving power problem, but at least I can use the 1500 Mhz without critical temperature error after some minutes.

Daniel

the-fallen
Administrator
Posts: 346
Joined: Wed 9. Jul 2008, 19:57
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: VIDs do not change

Post by the-fallen » Thu 19. Mar 2009, 10:57

Yeah great that it worked.

But it is strange that there are only two speeds...


What processor is installed in your Amilo ?

Daniel_le_Rouge
Posts: 3
Joined: Sun 15. Mar 2009, 00:07
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: VIDs do not change

Post by Daniel_le_Rouge » Thu 19. Mar 2009, 15:35

The device manager says that there are two Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5250 @ 1.50GHz.

On Wikipedia I found the following information:

Model Number: Core 2 Duo T5250
sSpec Number: SLA9S (M0)
Frequency: 1500 MHz
L2-Cache: 2 MB
Front Side Bus: 667 MT/s
Mult: 9x
Voltage: 1.0375 - 1.3 V
TDP: 35 W
Socket: Socket P
Release Date: Q2 2007
Part Number(s): LF80537GF0212M
Release Price (USD): OEM

Is there a possibilty to add another frequency or is it hardware-fixed as well?

Thanks again!

the-fallen
Administrator
Posts: 346
Joined: Wed 9. Jul 2008, 19:57
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: VIDs do not change

Post by the-fallen » Thu 19. Mar 2009, 21:56

Generally the Core2 Duo CPUs should be capable of taking any frequency between their min and max in steps of the base frequency. The FIDs are like the multipliers back in the time we had set the frequency with jumpers.

So yes, it should be able to set other frequencies.
It should also be possible to change the count of speed steps but I do not know where.

You said that you only got two frequencies ... thats strange. Normally Linux should show you 4 Steps like I had on my Core2 ....

Do you use the 9.04 developement release?
Because I currently have only 3 steps. Maybe they working on something.

Post Reply
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable